Wat zijn Podologische inlegzolen?

Podologische inlegzolen worden methodologisch ontworpen en gemaakt, op maat van iedere individuele voet. Er gaat heel wat onderzoek vooraf aan het maken van podologische inlegzolen. Podologische inlegzolen corrigeren de voet, verminderen pijnen en overbelastingen en dragen bij aan een gezondere houding en levensstijl.

  • Op maat gemaakt voor iedere voet
  • Gebaseerd op een klinisch en biomechanisch onderzoek en een individuele 3D voetafdruk
  • Bevat een individuele correctie en ontlasting
  • Normaliseert het stap- en looppatroon van de patiënt
  • Verminderd klachten ter hoogte van de voet, zowel als overbelasting letsels aan de knie, lies, heupen en lage rug die hun oorzaak vinden in de voet

Niet te verwarren met steunzolen!

Steunzolen worden gemaakt door de orthopedist. Bij het maken van steunzolen gaat weinig tot geen onderzoek aan vooraf. Steunzolen ondersteunen de voetboog maar corrigeren de voeten helemaal niet. Met behulp van steunzolen zit u dan misschien wel comfortabel in uw schoenen, maar ze zijn helemaal niet zo effectief als podologische inlegzolen!

Advies bij het dragen van inlegzolen

Om een optimaal resultaat te bekomen moeten de inlegzolen juist en consequent gedragen worden. Over het algemeen kan het tot 3 maanden duren vooraleer de inlegzolen een maximaal resultaat bekomen. Het is daarom aangeraden de inlegzolen te dragen bij iedere activiteit die de voeten belast, zoals bvb. Fietsen, wandelen, poetsen, koken, enz. Enkel bij activiteiten waarbij u voornamelijk gaat zitten of liggen, zoals bureauwerk en slapenstijd, kan u de inlegzolen uitlaten.

Worden inlegzolen terugbetaald door de mutualiteit?

In tegenstellen tot steunzolen, die tot op vandaag grotendeels worden terugbetaald door alle mutualiteit, worden podologische inlegzolen voorlopig slechts gedeeltelijk terugbetaald door enkele mutualiteiten. Dat is jammer, want podologische inlegzolen zijn veel effectiever en dragen bij aan een gezondere houding en levensstijl.

Terugbetaling van podologische inlegzolen:

  • Partena ziekenfonds betaald jaarlijks 50 euro terug per paar
  • De liberale mutualiteit betaald 30 euro terug per paar, iedere 2 jaar
  • Uit ervaring weten we wel dat sommige werkgevers hierin tegenmoet komen. Vraag hiervoor raad bij uw werkgever.

Belangrijk bericht

Heb je een afspraak op te Ertvelde?
Dan dien je rekening te houden met een omweg via Kluizen!

omweg NL Plein