Jumpers knee is een chronische ontsteking van de kniepees tussen de knieschijf en het scheenbeen. Dit komt voornamelijk voor bij mensen die aan springsporten doen (volleybal, basketbal, …)

De typische klacht is pijn aan de voorzijde van de knie die opkomt bij het sporten en nadien weer overgaat. In een verder stadium ondervind je ook bij trappen op- en voornamelijk afgaan, alsook na het sporten pijnklachten.
Een afwijkend gangpatroon kan de klacht doen verergeren. Vaak komt de klacht ook door een disbalans in spierkracht van de bovenbeenspieren. 

Behandeling: podologische inlegzolen, schoenadvies, kinesitherapie, relatieve rust (minder intensief sporten of een minder belastende sport, bijvoorbeeld zwemmen, gaan doen)

Doelgroep: volwassenen/ouderen, sporters, kinderen

Maatregelen Covid-19

Beste patiënten,

Om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan vragen we u om rekening te houden met de volgende maatregelen:

  1. Enkel de patiënt wordt toegelaten tot de praktijk. Kinderen tem 18jaar mogen vergezeld worden door 1 volwassene. Begeleiding of vervoer wacht buiten of in de auto.
  2. Doe je persoonlijk mondmasker aan en ontsmet je handen alvorens de praktijk te betreden.
  3. Probeer zoveel mogelijk 1,5m afstand te behouden.
  4. Ben je ziek of ben je in contact geweest met een besmet persoon, gelieve ons telefonisch te contacteren om je afspraak te verplaatsen.
  5. Betaling bij voorkeur met bancontact (contactloos).

Alvast bedankt!
We zijn blij jullie opnieuw te mogen ontvangen!


Dana – Eline – Sarah - Ivan